24 maj 2022
19:00

IK Oden

Referat: Norrby SK - IK Oden

Tuff bortamatch mot Norrby som slog SK91 i senaste hemmamatchen. En mycket svårspelad plan dessutom p g a misslyckad vattning. Vi öppnade ändå mycket bra med två kanonlägen för Hadi och Eddie under de första 5 minuterna.
Belöningen kom efter dryga kvarten då Hampus slog ett perfekt instick till Eddie som rundade målvakten och slog in bollen i tomt mål.
Eddie låg sedan bakom vårt andra mål när han tog emot Oscars djupledsboll och trots omringad av tre spelare lyckades få fram bollen till Erik som avslutade kliniskt från friläge.
Vi fortsatte att trumma på och borde ha gjort ett par mål innan paus men 0-2 kändes ändå bra att ha i ryggen till andra.
1:a halvlek
2' Bra hörna av Erik som touchar en försvarare och går fram till Hadi som har öppet mål men lägger bollen utanför med höger yttersida, en tåpaj hade varit bättre i det läget men bollen kom väldigt snabbt så det blev en ren reflex.
5' Eddie bryter ett uppspel och tar sig fram till friläge men lägger bollen utanför
11' Hampus tappar boll i farligt läge varpå Norrby väggar sig fram till ett friläge, dock var vinkeln dålig så skottet gick utanför främre stolpen
16' 0-1 Oden genom Eddie (assist Hampus).
17' Erik vinner boll i Norrbys uppspelsfas, driver förbi backlinjen och kommer fri med målvakten som dock går ut perfekt och räddar avslutet med en benparad
24' Jocke S skjuter en frispark, bra skruv men bollen stryker utsidan av vänstra krysset
25' 0-2 Oden genom Erik (assist Eddie)
26' Azeez dribblar sig fram genom straffområdet och sätter avslutet i burgaveln, borde ha spelat snett inåt bakåt till Jocke S som var helt fri
27' Gult kort på nr 13 i Norrby samt Oscar i Oden efter inbördes grupp i samband med en frispark
29' Oskar P (inlånad från Gäddeholm) spelar fram till Eddie som skarvar bollen till Erik som kommer fri men skjuter utanför
31' Ny bollvinst av Erik på Norrbys planhalva och skottförsök från 25 meter men bollen går utanför stolpen
33' Oscar lägger en fin djupledsboll till Eddie som skjuter ett hårt skott som målvakten styr till hörna
35' Erik tar sig fram till kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Hampus som försöker placera in bollen vid främre stolpen men den går istället i utsidan av stolpen och till inspark
38' Norrby kontrar och spelar snett inåt bakåt till en fri spelare som skjuter men bollen styrs till hörna av vårt försvar

Vi tvingades till två byten p g a skador på Hadi och Eddie. Alan och Floda kom in och vi flyttade även upp Leo på topp.
Andra halvlek blev riktigt bökig och spelet höll låg kvalitet från båda lagen. Vi försökte mest men lyckades inte i de avgörande momenten. Närmast mål kom faktiskt Norrby när deras anfallare vann en löpduell mot Linus och lyfte bollen mot tomt mål men där kom Oskar P och rensade på mållinjen!
Slutresultatet 0-2 var helt rättvist sett till spelet.
2:a halvlek
49' Hörna av Erik som Oscar nickskarvar mot bortre stolpen där Leo nästan hinner dit men han skickar in bollen via en cykelspark och till sist lyckas Norrby rensa bort bollen
51' Bra andravåg av Azeez som vinner boll, spelar fram till Leo som skjuter men målvakten räddar
61' Floda sätter en perfekt djupledsboll till Hampus som kommer fri men petar fram bollen såpass att målvakten hinner ut och täcka chippförsöket
79' Efter en väldigt händelsefattig halvlek slår Alan en utmärkt crossboll till Azeez som tar sig fram till skott men skjuter över
82' Bra frispark av Norrby som Linus tvingas boxa till hörna
83' Djupledsboll av Norrby som Linus försöker nå men motståndaren är snabbare och har bra speluppfattning när han llyfter bollen mot tomt mål men där räddar Oskar P på mållinjen, starkt!
89' Gult kort på Hadi för maskning (innebär 3:e varningen och avstängning i matchen mot Orresta)
90+2' Hörna av Norrby som resulterar i ett jättebra läge till att skyffla in bollen men istället gör Oskar en ny bra försvarsprestation och avgör

Stabilt att hålla nollan igen och precis som mot Hallstahammar avgör vi med mål i första halvlek. Det var mycket svårspelat men vi gjorde det bästa av situationen.
Backlinjen dirigerad av vår Oscar samt Gäddeholms Oskar P var klockren och dessa herrar får dela på utnämningen Matchens Lirare